18. tammikuuta 2013

Päätin jatkaa taas tämän kahvilan rakentamista, tai oikeastaan korjailin vanhoja ratkaisuja. Kokeilin alumiiniteipillä kiillotella paikkoja, ja mielestäni se näyttää paremmalta kuin hopeamaali. Harmi vain, ettei teippiä löydy leveämpänä. Kaikissa kohdissa teipin leveys ei ihan riittänyt ja siellä täällä näkyykin saumoja, mutta eivät ne suuremmin silmää häiritse. Varmaankin vielä vähemmän sitten kun kaikki tavarat ovat paikoillaan. Jos olisin ollut järkevä, niin olisin alusta asti päällystänyt kaiken tuolla alumiiniteipillä, näin jälkikäteen se oli aika hankalaa. Lisäsin myös valkoisia kaakeleita takaseinän työtasojen taakse. Leikkasin kaakelit aikalailla vapaalla kädellä, jotta pinnasta ei tule turhan siisti, ja saumaukset ovat epäsäännölliset. Ikäänkuin kaakeleita olisi joskus pudonnut ja niitä olisi paikkailtu ajan mittaan.


Toisessa kuvassa näkyy myös kahvilan tulevaa kalustusta. Penkkejä tänne ei mahdu, mutta pöytä tuoleineen on rakenteilla. Tuo pöytä ei ole ihan vielä valmis (kannattaa klikata kuva suuremmaksi). Jalat pitäisi lyhentää samanmittaisiksi, mutta minulla on niin huonot sivuleikkurit ettei se onnistu siististi. Jalat on taivutettu ohuesta 1,6 mm teräslangasta. Pöytälevyssä on monta kerrosta pahvia liimattuna päälletysten ja sivussa kiertää alumiiniteippiä. Yksi tuoli on jo siinä vaiheessa, että istuin ja selkänoja ovat valmiita, ainoastaan jalat puuttuvat. Se toisaalta onkin se vaikein osuus. Niistä on vaikea saada symmetrisiä, ellei tee sitten jonkinlaista "muottia". Katsotaan nyt...


 Tässä kuvat myyntitiskin etu- ja takapuolesta. En luultavasti tee paljonkaan takapuolelle, eihän sitä tule paljon näkymäänkään. Hyllyjä ehkä kuitenkin.
 Yleisnäkymä työtasosta näyttää tältä.
Siinä ne päällimmäiset kuulumiset. Kovasti pakottaa päästä jatkamaan, ja niin aionkin tehdä. Toivottavasti pääsen pian päivittämään kuvien kera. :)


Short translation
I decided to continue the construction of this Diner. Here are a few pictures of the progress. Mostly I fixed stuff I've made earlier. I covered almost everything with aluminum tape and I like the way it came out. I also put some more tiles on the working space. I cut tiles by free hand and try to make it look like it have repaired many times. In second picture you can see little dining table. It's still unfinished and so are the chairs also. But you see what kind of style it's going to be. Hopefully I can show you them finished very soon.

6 kommenttia:

 1. Rasvankäry tuntuu jo sieraimissani!

  Hyvä idea tuo alumiiniteippi.

  VastaaPoista
 2. Tuolla alumiiniteipillä näköjään saa parempaa jälkeä kuin maalilla. Mukavaa, että taas on kutinaa sormenpäissä!

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan upea talo! Sinulle on entisten tunnustusten jatkoksi vielä yksi lisää blogissani http://kultapandanpaja.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 4. Hei, sinulle on tunnustus blogissani! Oleppa hyvä!

  VastaaPoista
 5. Susanna - joo, kyllä sen melkein jo aistii, ahh! :D

  Anne - samaa mieltä, maali näyttää juuri siltä mitä se oli, maalatulta.

  KultaPanda ja Anja - kiitokset kauniit tunnustuksista!

  VastaaPoista
 6. Näyttää tosi hyvältä jo tässä vaiheessa - tuskin maltan odottaa lopputulosta!

  Tuleekos tänne henkilökuntaa tai asiakkaita näkösälle? Näen jo sieluni silmin kokin sätkä suupielessä, vähän Masi-sarjakuvan kokin tyyliin :D

  Ja vielä yksi tunnustus joukon jatkoksi sinulle blogissani :)

  VastaaPoista