5. tammikuuta 2013

Tähän alkuun haluan sanoa, että tämä blogi ei ole kuollut, mutta elää kuitenkin jonkinlaista talviunta, joka on kestänyt odotettua pidempään. Minien parissa askartelu ei vain oikein ole maistunut viimeisen vuoden aikana ja muut harrasteet ja elämä ovat vieneet huomion toisaalle. Niin se on ollut, että aina välillä kiinnostus mineilyyn lopahtaa vain tullakseen uudelleen takaisin. Tunnen sormissani, että nousukausi on taas tulossa, joten ehkä tämäkin portaali päivittyy pikemmin kuin uskonkaan. 

Sain jo kauan sitten tämän tunnustuksen Kartanonrouva Eliseltä, mitä kauneimmat kiitokset siitä.Tässä myös pieni julkaisematta jäänyt kuvasarja. Tein viime kesänä tällaisia ruusuja Kalmankujan puutarhaan  ja otin vaiheista tarvikkeineen muutaman kuvan. Olen muutamaan teko-ohjeeseen netissä törmännyt, ja minusta tämä on niistä kaikkein helpoin tapa. Skräppäystarvikkeet ylipäätään ovat käteviä myös miniaskartelussa, varsinkin nuo monesti hehkuttamani leimasinmusteet... Värivalikoimakin on varsinkin verkkokaupoissa mitä mainioin.

Kukkakuvioita käytin yhteen kukintoon 6 kappaletta. Leikkasin pienen viillon jokaisen kukan keskustaa kohti, jolloin on helpompi kietoa terälehdet varren ympärille, kerros kerrokselta. Vartena käytin rautalanganpätkiä, joiden ympärille kiedoin ensin kukkateippiä. Käytin liimana tavallista paperiliimaa, joka ottaa hetken kuivuakseen, mutta toimii tässä ihan hyvin.

 Valmiin kukinnon halkaisija on noin 1 cm, joten pinseteistä on kokoamisessa apua.Varsista tuli ehkä liian paksuja, joten rautalangan tulisi olla melko ohutta. Näitä kun jaksaa väkerrellä, niin saa halutessaan kasattua vaikka kokonaisen köynnöksen. Terälehtiä kannattaa taivutella, muotoilla ja värjätä tarpeen mukaan. Kokeilemisen arvoinen juttu, jos elämässä on liian vähän ruusuja. :)

Short translation
Firstly I wanted to say that this blog is not dead even though it has seemed like so. 
I haven't got any inspiration doing this for a while but I believe it's going to change. 
Here's also some kind of tutorial pictures for mini paper roses. You simply take 6 pieces of paper with the cutter, do some short cuts for the middle of flower and then glue them over the flower stem, a layer top of the layer. Those roses diameter is about 1 cm (or slightly less than half an inch) 
so you should use tweezers if you try to make these. 
And you new followers, please be welcome! :)

5 kommenttia:

 1. Tervehdys vain - pitkästä aikaa!
  Kauniita ruusuja olet tehnyt. Tosi herkkiä ja väreiltään silmää hiveleviä.
  Toivottelen mitä parhainta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Huh, onpa ihania ruusuja! Erityisesti nuo valkoiset kultasilauksella ovat mielettömän upeita.
  Kiitoksia ohjeesta, täytyypä joskus itsekin yrittää. Ja muutenkin mukavaa nähdä täällä elonmerkkiä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat ruusut. Varsiahan on ruusuissakin eri vahvuisia, eihän sillä ole niin väliä. Jos ovat erittäin jalostettua lajia, joita esim eräs tuttavan puoliso tuo kotimaaastaan Ecuadorista myyntiin Suomeen ja Ruotsiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille, mukavaa että lukijoitakin vielä on. :D

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista