19. maaliskuuta 2013

Näiden kalusteiden tekemisessä nousi eteen melkein ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, joten projekti oli hetken aikaa jäissä. Vaan ovatpa nyt valmiita. Pöytä ja tuoli 50-luvun diner-henkeen. Alla muutama kuva ja sananen käytetyistä materiaaleista.Edellisessä postauksessa kerroinkin jo pöydästä, eli mitä se on syönyt. Tuolin materiaalit ovat melkolailla samaa linjaa. Istuin- ja selkänoja ovat pakkauspahvia monenmonta kerrosta ja jalat paksua teräslankaa.


Istuimen "nahka" ei kuitenkaan ole edes tekonahkaa. Kokeilin käyttää sitäkin, mutta se oli aivan liian paksua ja lopputulos oli melko kömpelö. Sen sijaan käytin tavallista puuvillakangasta, jonka maalasin akryylimaalilla punaiseksi. Se toimikin jo paljon paremmin. Lopuksi lakkasin koko komeuden, ja mielestäni pinta muistuttaa nahkaa sen verran kuin toivoinkin. 


Ylivoimaisesti vaikeinta oli tehdä jaloista symmetriset. Lopulta vääntelin ne vapaalla kädellä. Tässä on toisaalta nyt edessä se vaikeus, että jos teen toisen tuolin, en tiedä saanko niistä ihan samanlaiset.
 

Jos mielessä on vastaavanlainen projekti, niin kommenttiloota on avoinna kysymyksiä varten. :) 

Kiitän myös tästä tunnustuksesta, jonka sain blogeista Pandan paja ja Tarinoita Kuuralehdon nukkekodeista. En kuitenkaan jaa tätä eteenpäin tällä(kään) kertaa. Olen seurannut heikonlaisesti nukkekotirintaman blogeja viime aikoina, enkä totta puhuen keksi kenelle tämän osoittaisi.Short translation:
Here are couple pictures of the table and the chair in 50's diner style. I'm planning to do a second chair as well. Chair legs were very difficult to me but I think I managed that quite well. Fabric on the chair is actually cotton which I painted red and when everything was ready, I cover it with varnish. It looks kind of leather. Real leather is way too thick for this purpose so I find this way better.

4 kommenttia:

 1. Todella vakuuttavan näköinen tuoli! Kiiltävä pinta on herkullinen ja hienot valkoiset tereetkin.

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi, ihastuttavat. Itse haaveilen rintamamiestalooni 1:18 tehdä tämän sarjan pyöreätä pallia, punaisella ja sinisellä "tekonahalla". Ja olen etsinyt sopivaa jalkamateriaalia. Kaikki metallilangat on joko liian paksuja, tai ohuita. Nyt metsästän sähköjohdon pätkiä,jospa niiden sisuksissa olisi jotain... Tuon nahan olet saanut aido näköiseksi. Tee vaan seuraavakin, eikös kaikilla tuoleilla ole aina vähän "kiikuttu" ja on voinut jalat vääntyä. :-)

  VastaaPoista
 3. Onpa aidon näköinen tuoli ja keittiö!

  VastaaPoista
 4. Saila: kiitos! :)

  Anne: Joo, tuossa mittakaavassa varmaan onkin haastetta löytää sopivan paksuista metallilankaa + täytyisihän sitä vielä pystyä helposti muokkaamaankin. Kyllä tuo mun tuoli kaveria kaipaa, joten pakko on yrittää revanssia. On sinulla muuten hieno rintamamiestalo nousemassa! :)

  Nana: kiitos! :)

  VastaaPoista