6. marraskuuta 2009

Tällä pihalla ei perhoset lentele ja ruusut kuki. Vaikka on yhä edelleen keskeneräistä, edistys entiseen on huomattava. Tein vielä yhden puun lisukkeeksi, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että tuonne ei enää yhtäkään risukkoa mahdu. Ainakaan mitään korkeaa. Joitakin puskia, heinikkoa ja köynnöksiä ajattelin lisätä pihan vasemmalle puoliskolle, koska olen sitä mieltä että tuollaisen kuolleen puutarhan tulee olla runsas. Enemmän on enemmän-periaatteella.

Vasemmalla on tuo puuversio nro.3. En osaa sanoa mikä näistä olisi nyt sitten se onnistunein, sillä kaikki ovat jollain lailla yhtä hyviä, kun rungot on väritetty ja detaljit lisätty. Ehkä rungon kuvioinnit onnistuivat parhaiten kuitenkin tässä viimeisessä.


Kasasin kollaasin joistakin yksityiskohdista:


Vaikkei kukaan kysynytkään, niin kerron silti:
Tein puut käyttäen runkona rautalankaa, jonka taas päällystin kukkateipillä. Ns. "luurangon" ympärille kasasin lopulliset muodot DAS-massalla ja pikasiloitteella (onko olemassa mitään, mihin sitä ei voi käyttää?). Rungon pinnan muotoilin muovailutikulla näyttämään enemmän oikealta puulta. Joissakin kohdissa kyllä lievä massaisuus näkyy. Käytin maalauksessa extrana hieman ohennettua hopea-askartelumaalia luomaan jokseenkin aavemaista lookkia. Luonnossa näyttää aika lailla kivalta. :)Ensi viikonlopusta ja ensi viikosta on tulossa kyllä niin kiireinen, että luultavasti seuraavaa blogimerkintää joutuu taas odottamaan...

7 kommenttia:

 1. Koko julkisivu on aavemaisen ihana! Nuo puut on tosi onnistuneet ja kokonaisuus juuri sellainen kuin vain voi ajatella: tuonne en pimeällä kyllä haluaisi!
  Upea!

  VastaaPoista
 2. Tosi upeita puita! Kiitos myös tekovinkistä - oon tehnyt oman omenapuuni rungon samoin rautalangasta ja kukkateipistä, mutta DAS-massaa ja pikasilotetta siis vielä kehiin. :) Ja tuo hopeamaali oli huippu vinkki myös!

  VastaaPoista
 3. Ooo, kiitos paljon... :) Sen piti vielä sanomani, että siloitetta käytin lähinnä siinä vaiheessa, kun massa oli kuivunut ja halusin paikkailla jotakin kohtaa.

  VastaaPoista
 4. Iiihania puita olet tehnyt! Kiitos tekovinkistä! Tuleviin puutarhoihin onkin kiva tehdä sitten itse puita mukavalla ohjeellasi. Koko projektisi ihanan aavemainen ja karmaiseva!

  VastaaPoista
 5. Upea nukkekoti! Hieno tunnelma. Olipa kiva, että löysin blogisi. Mitä on pikasiloite? Minullakin oli nukkekoti Suomessa, mutta nyt harrastus on ollut jäähyllä neljä vuotta. Täksi jouluksi olisi tarkoitus tehdä kahden huoneen "joulukoti". Eli kaivoin varastosta osan kalusteista keittiöön ja olohuoneeseen ja mieheni saa tehdä minulle jonkin yksinkertaisen "talon", johon saan luotua joulun. Tulevaisuudessa on suunnitelmissa koota kasaan taas koko nukkekoti ja tehdä myös pieniä peikkojen ja tonttujen koteja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Hannele! Onnea puiden tekoon, se vaatiikin vahvoja sormilihaksia... :)

  Mia: Jotkut kutsuvat pikasiloitetta myös kitiksi, ja tavallisemmin sitä käytetään 1:1 seinien epätasaisuuksien paikkailuun, mutta aika moni nukkis-harrastaja käyttää sitä aivan muuhun. :) Rauta- tai sekatavarakaupasta sitä ainakin täältäpäin helposti löytää ja huokeaakin on. Tykkään käyttää sitä aika monenlaisissa kohteissa, koska se kuivuu nopeahkosti ja pinta näyttää esim. hyvinkin aidolta rappaukselta. Kyllä tämä on harrastus aivan parhaasta päästä, voi kokeilla niin monipuolisesti kaikkea, mitä ei oikeassa koossa voisi. Oli varmasti jo aikakin palata näiden juttujen ääreen, neljä vuotta on pitkä aika. :)

  VastaaPoista
 7. HEY
  What a lovely house. I like the rustic style.
  What have you done the trees of?
  I have done trees, but yours are more real I think
  I´m from Sweden and I´ve just started a blog
  http://brittsvirkochminiatyr.blogspot.com/
  e-mail:britt@fingerborgen.se
  Regards Britt

  VastaaPoista