5. kesäkuuta 2009

Kovin ovat synkät ikkunat uutenakin, mutta Kalmankujalaisille nämä kelpaavat oikein hyvin. Valmistaja ei anna minkäänlaista takuuta siitä, kestääkö nämä 20 vai 40 vuotta, tai edes viikkoa, mutta Kalmankujan tyyliin ainakin sopivat. Pikkuisen kiiltoa pitää saada pois, mutta muuten ovat ok. Tosin toistaiseksi valmiina ovat vain tässä nähtävät kaksi ikkunaa, joten yläkerrassa mennään vielä melko vilpoisissa tunnelmissa tovi.



Talossa oli jonkinlaiset ikkunat etupuolella ennen tätäkin, mutta en pitänyt alkuunkaan kalvoväreillä tehdyistä ikkunaruuduista. Vähän olivat säälittävän, ja ennenkaikkea muovisen näköiset. Tarkoitus olisi puuhailla kaikkiin seitsemään normi-ikkunaan tällaiset, ja hienoa olisi keksiä myös keino tehdä siihen yhteen keskellä olevaan kaarevaankin ikkunaan oikeat (koristeellisemmat) pokat. Kenties pahvista? Mielessä kävi myös softis-levy, sitä olisi ainakin helppo työstää jos jonkinlaisiin kuvioihin. Balsasta saisi toki myös, mutta sitä ei käytettävissä ja se maksaakin jo jonkin verran + harmittaisi jos se menisikin pilalle. Haluan edelleenkin pitää tämän harrastuksen kustannukset minimissä. Niin tai näin, oli taas pitkästä aikaa kiva palata näiden askarteluiden pariin. Kesäloma (koulusta) alkoi tosiaan vajaa viikko sitten ja vasta nyt alkaa mieli rauhoittua ja uskoa, etten ole unohtanut mitään oleellista, voisi siis jo rentoutua. Meikäläisen työ ei onneksi vaadi juurikaan keskittynyttä aivotyöskentelyä, sitä on tehnyt jo tarpeeksi kauan, ettei enää tarvitse. :) Mutta silti, tulispa jo se loma-loma!

Piti jatkaa sitä toisen ei-niin-synkän talon rakentamista, mutta nyt on vaihteeksi sellainen olo, ettei siitä tule mitään. Synkistely tuntuu niin paljon kotoisammalta, joten kuulumisia kuullaan luultavasti vain Kalmankujan edistymisestä tässä tulevien viikkojen aikana. Vierastan jotenkin valkoista maalia, vaaleanpunaisia kukkakuvioita ja söpöjä brodyyrejä ja pitsejä omissa jutuissani. Vaihtelun vuoksi halusin kokeilla jotakin vähän herttaisempaa nukkis-tyyliä, mutta kokonaan en sellaiseen voisi siirtyä. Nounou... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti