2. toukokuuta 2015

Jaaha, mistähän sitä aloittaisi. Kalmankujan osoitteessa on tapahtunut melkoisesti uudistuksia. Kaikkea en ole saanut vielä kuvattuakaan. Tyyli ei sentään ole muuttunut, mutta muutoin eteisaula ja keittiö on saanut kokea mittavan saneerauksen. Jonkin verran ullakkokerroskin. Kaikki lähti vyörymään oikeastaan siitä, kun käsitin että vanhat pahviset portaat näyttää nyt vaan aivan törkeiltä. Sitten lähti lattia, sitten tapetit, paneloinnit, vanhat karmit... Aion ottaa asiakseni esittää pian laajemman katsannon kaikesta, mitä olen tehnyt blogin hiljaiselon aikana. Nyt on kuitenkin näyttää vain pari vaihekuvaa, kuten näistä portaista. Keittiöön kaipasin viktoriaanishenkistä hellaa, eikä kukkaro antanut myöden ostaa sellaista valmiina. Päätin käyttää sitä mitä on, ja muokata vanhasta. Tässä nyt näkyy hieman alkuvaiheita. Loputuloksen näette vielä myöhemmin.En huomannut ottaa ennen-kuvaa, mutta tällaisesta lähdin liikkeelle:


Syyskuja on on ollut vähemmällä huomiolla, sen aika on sitten taas myöhemmin. :)

10 kommenttia:

 1. Todella hienot! Voisitko kertoa, miten olet tehnyt portaat? Itselläni on joskus tulevaisuudessa edessä nukkekotiprojekti. Olen tehnyt nuket ja minulla on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana keräämiäni kalusteita melko paljon, mutta itse nukkekoti puuttuu. Olen ajatellut teettää itse talon, mutta portaat ja yksityiskohdat täytyy varmaan tehdä itse. Ja miten olet tehnyt koristelistan hellaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Portaiden materiaalina käytin paksua pahvia runkona askelmien sivuissa, bambutabletin listoja askelmina, tulitikkuja, paksumpia takkatikkuja ja kahvitikkuja kaiteissa. Kaiteiden sorvattu päätypuu on valmiita eurominejä. Kaikki kolme porraspätkää tein irrallisina ja lopuksi kiinnitin yhteen. Kaiteet oli kinkkisin osuus, liimasin pienat suoraan paikalleen, saksin sopivan pituisiksi ja lopuksi liimasin kaidepuun niiden päälle. Kannattaa käyttää jotakin nopeasti kuivuvaa puuliimaa, ilman sellaista saattaa loppua kärsivällisyys kesken! Vaikea kuvailla tarkemmin, mutta toivottavasti tästä on apua. Uunin koristelista on pahvia, reunus knobbly-koristenauhaa, keskellä korusosa ja tuo kiemurainen osuus ns. kalastajanlankaa. Pienet "lehdet" on kohomaalia (liquid pearls). Uuniluukun kiehkurat on myös tuolla kohomaalilla pursotettu.

   Poista
  2. Kiitos! Sain kyllä jonkinlaisen käsityksen :) Mitä ovat eurominit?

   Poista
  3. Hei, euromineillä tarkoitin sellaisia valmiina myytäviä nukkekotiin tarkoitettuja puusorvauksia. Tosin mokomaa valmistajaa ei taida olla enää olemassakaan, vastaavia kyllä! :)

   Poista
 2. Todella hyvännäköiset portaat :) Odotan mielenkiinnolla uusia kuvia. Ja hyvin oot saanu persoonaa valmiiseen hellaan.

  VastaaPoista
 3. Hi Tiina! I admire your staircase Very Much! The style and the finish of them is Marvelous! I also LOVE the way that you have made your Iron Stove! I am impressed that the doors of it open and the detail of the front apron. Beautiful craftsmanship! :D

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I can't take any credit for the openable doors because the stove is purchased pre-made - I did only the makeover! But thanks for your kind words. :)

   Poista
 4. Hi Tiina, I can see that the stairs must have been tricky. They have turned out very well. I will be interested to see them in place.
  You have made the stove into something so much more interesting. Thanks for detailing how you worked on both the stairs and stove.
  I put the information into my head for future projects.
  All the best.
  regards Janine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment I really appreciate it! :)

   Poista