16. marraskuuta 2010

Porstuan/kuistin ikkunat ovat nyt lähes valmiit ja tässä muutama havainnoillistava kuva viime viikon näpertelyn saavutuksista. 

Ikkunoiden puitteet ovat ulkopuolelta balsabuuta ja sisäpuolelta pahvia. Senpä takia kuvia sisäpuolelta en näytäkään, hahhaa. Noissa kaarissa oli niin hermoja raastavan kammottava homma, etten viitsinyt alkaa sisäpuolellekin alkaa sellaisia väsäämään. Visioin mielessäni pahvirimat kyllä ihan erilaisiksi, voi olla että ne lähtee vaihtoon kunhan viikko tai kaksi on mennyt.  Oli tämä nyt silti eräänlainen riemuvoitto, että balsastakin saa todella tehtyä muotoikkunoita. Aiemmin arvelin että se olisi liian haperoa siihen, mutta lopulta tärkeintä olikin vain hyvin terävä veitsi. Ikkunalasit ovat hienolla hiekkapaperilla hiottua "piirtoheitinkalvoa" sekä ohut kerros liimaa.

Lattia on pahvinpalasia ja tasoitetta. Laattojen reunat suttasin näpsäkästi leimasinmusteella. En tiedä käyttääkö kaikki muutkin samaa systeemiä, mutta minulle tämä oli hyvä oivallus, joka olisi voinut tulla aiemminkin. Leimasinmuste ei kiiltele samalla tavalla kuin akryylimaali, joten lopputulos on aidompi. Mitä mahdollisuuksia tämä tuokaan kirjojen vanhentamiseen sun muuhun, oijoi.

6 kommenttia:

 1. Mielettömän upeaa, pikkutarkkaa ja aidon näköistä työtä! Onnittelut! Ikkuna on raameineen ja laseineen aivan täydellinen ja laatoitus tosi aito!

  VastaaPoista
 2. Wauu!! Upealta näyttäää!! Piirtoheitinkalvo hiottuna on ihan huippu oivallus ja ei mulle ainakaan ole tullut mieleen tuo leimasin muste, täytyykin kokeilla!!

  VastaaPoista
 3. Mykistävää. Ihan huikea ikkuna ja loistavia keksintöjä. Olet kyllä luova ja taitava.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kauniista kommenteista. :)

  VastaaPoista
 5. En malttaisi millään odottaa että näen lisää!! Talosi on valtavan hieno!

  VastaaPoista