10. heinäkuuta 2010

On niin lämmin ettei ole millään malttanut olla sisällä, vaan olen nautiskellut lämpimästä tuulesta ja kesästä ensimmäistä kesää omalla parvekkeella. Istutin kevään aikana ehkä noin 50 auringonkukan tainta isoon puulaatikkoon (joka ei nyt näissä kuvissa näy) ja kasvu lähtikin hyvin käyntiin. Nyt siellä on jäljellä kuitenkin enää kaksi. Tämä on jo melkein surkuhupaisaa, sillä yksi musta nelijalkainen hattarapää on mitä ilmeisimmin päätellyt, että valtava laatikko täynnä multaa = hiekkalaatikko. Siellä on kiva kaivella kuoppia myös ihan muuten vaan. Ainakin sillä aikaa kun se Tiina on töissä. Ei tiedä pitäisikö itkea vai nauraa kun kerta toisensa jälkeen kotiin tullessa vastaan tepastelee multainen kissa. Kunpa nyt saisi edes ne kaksi auringonkukkaa kukkimaan vielä tänä kesänä. On ne sentään jo metrin mittaisia ja varmasti varsin sitkeitä yksilöitä. Niistä en raaskinut laittaa tänne kuvaa, koska niissä ei ole oikeasti mitään nähtävää. 50 auringonkukassa kyllä olisi ollut.
Silmäteräni - mustasilmäsusanna, on tämän kesän parhaiten menestynyt kasvi. Kiipeilyteline loppui kesken jo aikaa sitten. Siihen en osannut varautua ollenkaan, että se voi kasvattaa lonkeroitaan niinkin pitkäksi. Taitaa olla varma valinta ensi kesällekin.

4 kommenttia:

 1. Terveiset sinne viihtyisälle parvekkeelle. Mun kissa tekee ihan samaa kun se äkkää kukkaruukun tai parvekelaatikon: ilmiselvä hiekkalaatikko! Olenkin luopunut kukkien kasvattamisesta ihan suosiolla, niisk... Hyvää kesän jatkoa!:)
  T: Satu Espoosta

  VastaaPoista
 2. Heh, en tiedä miten tuollasta pystyisi jotenkin kissalle opettamaan, että se erottaisi mullan ja hiekan... no mutta kissanomistajalle aina sattuu ja tapahtuu, niin se vaan on. :D

  VastaaPoista
 3. Heh, heh, kyllä on kisu nauttinut uudesta virikkeestään. Sinun täytyy varmaan laittaa hänelle ihan oma laatikko ja vaikka kissan minttua johonkin kulmaan kasvamaan.
  Ihana parveke, tuo verho on aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Pitäisi ehkä kokeilla, kai lapsilla pitää joku leikkipaikka olla... :D

  VastaaPoista