21. elokuuta 2009

Kalmankujalaisten keittötä on kohdeltu taas viime päivinä (viikkoina?) kovin ottein. Kaikki lähti siitä, kun aikani tuumailtuani päätin, että nyt keittiön lattia menee vaihtoon ja tilalle tulee sopivan nuhruinen laattalattia. Viime postauksessa esitellyn potentiaalisen kylpyhuoneen lattia saa siten pysyä ennallaan, siihen kun olen kovin tyytyväinen enkä raaski repiä sitä pois. Näin ollen nyt pääsin vihdoin kokeilemaan tällaisen laattalattian tekoa. Wuhuu. Eipä siinä muuta tarvinnut, kuin alkaa repiä huolellisesti liimattuja lattiarimoja irti. Ne todella olivat kiinni, olin kaatanut väliin varmasti pullollisen liimaa, sillä niiden mukana lähti myös seinistä panelit ja osaltaan tapetitkin. Loppujen lopuksi kynsin ja mattopuukon avulla revin ne väkisin irti ja totesin, että ei se nyt pelkkä lattian vaihto riitä. Ihan kuin 1:1 remontissakin, yksi korjauskohde johtaa aina toiseen. Päädyin tekemään uuden muurin hellan taakse, josta tuli nyt melkolailla aidon näköinen, rosoinen ja rapatun näköinen :) Lisäksi paneloin + tapetoin takaseinän uudelleen. Nyt kun tuota keittiötä katselee ja ennenkaikkea vertaa vanhaan, niin huomaa että vaivannäkö kannatti.

Jeejee, ensimmäistä kertaa otin yhden vaihekuvan lattian teosta. Pahvia pahvin päälle.


Tältä täällä nyt näyttää! Muuri on rappailtu ihan oikeaoppisesti pikasiloitteella ja sotkettu asiaankuuluvasti. Nyt on muurissa peltikin. (ei vaan oikein kuvasta näy...)

Hopealla silaistu teeastiasto on koresti esillä pöydällä. Se on menossa olohuoneeseen, kunhan siellä vähän paikat selkiintyy.

Kattoon on tarkoitus ripustella lisää "kimppuja". Kuivattelen kasveja sitä varten. Kissat tahtoo vaan repiä ne aina ennen kuin ne ehtii kuivahtaa. Varsinaisia hortonomeja.

Pesuallas oli tarkoitettu alunperin erääseen toiseen projektiin, mutta ajattelin sen kuitenkin sopivan myös Kalmankujalaisille. Eli tästä lähtien juoksee vesi Kalmankujallekin.Ihan vertailun vuoksi laitan tähän lopuksi kuvan siitä mistä lähdettiin:

Äkkiseltään eroa ei ehkä juuri huomaa, mutta kyllä siellä paljon on tapahtunut. Siitä vain virheitä etsimään. :)

7 kommenttia:

 1. Upea tuli lattiasta, ja muutenkin keittiössä on tunnelma kohdallaan. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, minustakin se on nyt parempi ja tuota kun ei niin helposti tuosta enää revitä irti niin parempi on kelvatakin :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kannatti lattian repiminen. Laatalla se on paljon upeampi. Hellakin tulee uudella muurilla paremmin esille. Kuin myös muu, kun lattia ei "hukuta". Upealta näyttää.

  VastaaPoista
 4. Tuo laattalattia näyttää todella hienolta, miten ja mistä se on tehty? Pahvista sekin? Saumasitko sen jotenkin?

  VastaaPoista
 5. Pahvia vain, jossa on monta kerrosta akryylimaalia päällä. En saumannut lattiaa, maalasin vain pohjan aluksi mustalla ettei valkoinen pahvi näy alta. Nyt jos lähtisin taas tekemään, niin saumaisin sen pikakitillä. :)

  VastaaPoista
 6. Kyl sopi edellinenki lattia mutta musta toi uus kaikkine muine uudistuksineen on iha sika hieno :)

  VastaaPoista