15. maaliskuuta 2009

Suurten linjausten sijaan olen viime aikoina keskittynyt elämän pieniin asioihin - kirjojen ja taulujen tekemiseen. Nukkekoti-koossa tietenkin. 1:1 kokoisia kirjojakin olen toki joskus tehnyt ihan omin kätösin kaksi kappaletta, alusta loppuun. Se oli kivaa se, täytyy laittaa kuva joskus niistä. :) Nyt kuitenkin esittelen nämä pienemmät tekeleet.


Kutakuinkin kaikissa tavaroissa on käytetty pahvia. Kehyksien reunoissa on hieman koristenauhaa ja kirjojen sivut teellä värjättyä paperia, kaikki kirjat luettavaa mallia. Taulujen ja kirjan kuvat leikattu erinäisistä mainoslehtisistä, mitä on postiluukun kautta kotiin kulkeutunut. Tuo "monaliisa" on jo aika löytö, heh. :)

Kannet maalasin akryylein ja koristuksia piirtelin kultatussilla. Yritin tehdä niistä sopivasti vanhan ja kuluneen näköisiä, ja näihin olen ihan tyytyväinen. Harjoituksia saa tosin vielä jatkaa hyvän aikaa, sillä Kalmankujalaisten kirjasto on vieläkin suhteellisen köyhä, vasta reilu parisenkymmentä teosta.

Olen mielessäni ajatellut, että Kalmankujalaiset ovat erityisen kiinnostuneita kasveista ja niiden käyttötarkoituksista ja ovat eräänlaisia tieteenharrastajia. Tätä varten tein avoinna olevan kirjan ja papereita, joista ilmenisi tämänkaltaiset kiinnostuksenkohteet. Muutenkin tuntui aiheelliselta, että jokusen kirjan pitää olla myös auki, kuin jääneet pöydälle lojumaan kun lukeminen on keskeytynyt. En tiedä mistä tuo toinen suurempi kirja sitten kertoisi, lehdessä vain sattui olemaan sopivankokoisia pikkutaidekuvia ja halusin jollain lailla hyödyntää niitä. Aika hyviä ovat suttaamaan tämän nukkekodin asukkaat, sen verran on noita roisketahroja kirjoissa.

Tässä vielä isomman avoimen kirjan kannet, punaista nahkaa... tai sitten akryyliväriä.

Tällainen pikapäivitys tällä kertaa. Palaillaan. :)

3 kommenttia: