16. helmikuuta 2009

Iiiks, nyt sain jotenkuten valmiiksi Kalmankujan pihaa. Tontti ei ole suurensuuri, mutta voihan sitä aina laajentaa. Se on myös kiinni etuseinässä ja siten aukeaa "oven" mukana.

Tässä kuva, joka selvittänee sen, mitä on tapahtunut:


Kannattaa ihmeessä klikata kuvaa suuremmaksi. Jätin tarkoituksella tuon vähän isoksi, jotta yksityiskohdat tulisivat paremmin esiin. Ainakin minua ärsyttää usein se, että kuvat ovat blogeissa yleensä kauhean pieniä ja niistä on vaikea vierain silmin erottaa mitä siinä on. Näissä nukkisjutuissa ainakin on hyvä, jos kuvat olisivat mahdollisimman tarkkoja ja kohtuullisen kokoisia. Tuo tarkkuus mättää itselläkin hyvin paljon, sillä oma kamerani ei ole kovin kummoinen siihen tarkoitukseen. Nyt kuvanlaatu on jokseenkin hyvä, mutta kamerakin on astetta järeämpi, kiitos pikkusiskon järkkärin. :)


Tuon maa-aineksen pitäisi esittää kuollutta ruohikkoa. Luulen, että ruohoa täytyy kasvattaa kuitenkin vähän vielä lisää, tuollaisenaan mielestäni tuo maa on liian aneemisen näköinen. Askartelin myös kiveystä. Kiveys johtaa portille, joka ei vielä toistaiseksi ole aineellisessa muodossa. Kokeilin myös sammaloida kiviä ja vihreästä kukkasienestä irtoava aines kävi siihen mielestäni hyvin muuten, mutta sävy tuntuu vähän väärältä. Mitä muuta siinä olisi voinut käyttää? Pihaan on tarkoitus vielä lisätä kaikenlaista kasvia ja muuta härpäkettä, jotta se näyttäisi villiintyneeltä puutarhalta, joka on kuolla kupsahtanut pystyyn. Lisää runsautta siis!

Samaa kaidemallia ajattelin myös käyttää rajaamaan koko pihaa. Aidasta tulee luultavasti melko korkea. Siinä taitaa olla melkoinen närperteleminen, kun pelkästään noissakin kaidepuissa oli ihan mukavasti työtä. Tai sitten pitäisi käyttää pikaliimaa. Puuliima kuivuu niin tuskastuttavan hitaasti ja malttamaton kun olen, niin tikut tippuvat sinne ja tänne kun kymmenen sekunnin välein täytyy kokeilla olisko ne jo niin kuivat, että saa seuraavia liimattua. Puuh.

Yksi tärkeä yksityiskohta myös pihalta puuttuu, nimittäin musta kissa. :) Se on ihan ehdoton.

3 kommenttia:

  1. pihasta tulee varmasti mielenkiintoinen. jotkus ovat käyttäneet sammaleena ihan tekosammalta, jota ainakin on saanut tiimarista. ite en kyl oo nähny :( tai olika ne kauraryynejä joita miniatyristit käyttää kovana ruohona/sammaleena, mut sekin pitää maalata sit....

    VastaaPoista
  2. Hienoakin hienompi piha! Talo on kyllä upea. Parasta se että on niin erilainen kuin muut.

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille. :) Olen tuosta kauraryynistä sammaleena kuullutkin, mutta tosiaan maalata pitäisi sekin. Tekosammal olisi varmasti autenttisin ratkaisu, mutta en usko että on ihan halpaa ja olen päättänyt olla tuhlaamatta tätä taloa varten. Juuri ne edulliset ja hienot keksinnöt ovat tämän harrastuksen suola.:)

    VastaaPoista