21. marraskuuta 2010

Ulkoeteinen alkaa olla melko valmis, katto tosin vielä puuttuu ja portaista kaiteet. Ulko-ovesta tuli aika matala, mutta ei mahda mitään...
Kaikki puuosat ovat balsaa, jonka petsasin pähkinän sävyllä. Ovenkahvan vääntelin rautalangasta ja kiinnitin paikoilleen helmien ja korunosien avulla.

Seuraavaksi pitäisi alkaa miettiä kattoa. Ajattelin tehdä siitä irtonaisen, jotta kalustamisesta ei tule liian hankalaa.

Porch is almost finished. I made these windows and door myself and they are made from balsa wood. Now I start to think how I will make the roof... 

16. marraskuuta 2010

Porstuan/kuistin ikkunat ovat nyt lähes valmiit ja tässä muutama havainnoillistava kuva viime viikon näpertelyn saavutuksista. 

Ikkunoiden puitteet ovat ulkopuolelta balsabuuta ja sisäpuolelta pahvia. Senpä takia kuvia sisäpuolelta en näytäkään, hahhaa. Noissa kaarissa oli niin hermoja raastavan kammottava homma, etten viitsinyt alkaa sisäpuolellekin alkaa sellaisia väsäämään. Visioin mielessäni pahvirimat kyllä ihan erilaisiksi, voi olla että ne lähtee vaihtoon kunhan viikko tai kaksi on mennyt.  Oli tämä nyt silti eräänlainen riemuvoitto, että balsastakin saa todella tehtyä muotoikkunoita. Aiemmin arvelin että se olisi liian haperoa siihen, mutta lopulta tärkeintä olikin vain hyvin terävä veitsi. Ikkunalasit ovat hienolla hiekkapaperilla hiottua "piirtoheitinkalvoa" sekä ohut kerros liimaa.

Lattia on pahvinpalasia ja tasoitetta. Laattojen reunat suttasin näpsäkästi leimasinmusteella. En tiedä käyttääkö kaikki muutkin samaa systeemiä, mutta minulle tämä oli hyvä oivallus, joka olisi voinut tulla aiemminkin. Leimasinmuste ei kiiltele samalla tavalla kuin akryylimaali, joten lopputulos on aidompi. Mitä mahdollisuuksia tämä tuokaan kirjojen vanhentamiseen sun muuhun, oijoi.