28. kesäkuuta 2010

Kokeiluerä balsaa sitten saapui, ja juhannuksena kokeilin tehdä siitä ikkunanpuitteita. Onhan nuo nyt hienommat kuin edelliset, mutta nähtävästi minun käsissäni tuo materiaali ei taivu ihan siten miten toivoin. Aika hassua materiaalia, yhtä kevyttä kuin styroksi, mutta kumminkin puunkaltaista. Mitään kovin yksityiskohtaista en varmaankaan osaa balsasta tehdä sen halkeiluvuuden vuoksi, mutta avasihan tuo taas uusia mahdollisuuksia minitöihin.

(This time I try to translate something in english too, sorry, it might sound awful. ;) I try to use some balsa wood to do couple new windows for my dollhouse. I haven't use this material before and I'm really not very satisfied how these looks... but maybe practice makes perfect?)


Nyt palaan taas takaisin sorvin ääreen, pitää maalata nuo viritykset. :)

Unikot oli näin kauniissa kukassa Mikkelin Kenkäverossa reilu viikko sitten:

13. kesäkuuta 2010

Kalmankujan pihan on edennyt siihen pisteeseen, että voi laittaa taas jo pientä kuvatusta siitä missä mennään. Pohjalevy on nyt mullattu ja liimattu paikoilleen. Puitakin mallasin ja muita risukkoja ja mietin mikä on liikaa ja voiko mikään olla liikaa. Se ylikasvanut ruoho tai heinikko vain puuttuu, vieläkään en tiedä miten sen saisi helpoten tehtyä. Yhä vielä on myös tyhjät ikkuna-aukot, koska odottelen postista puutavaralastia saapuvaksi. Tilasin kokeeksi kasan balsalevyjä tästä paikasta (*klik*). Noin tuhannessa blogissa tuo on jo niin käytetty materiaali, että haluan päästä osalliseksi itsekin ja katsoa onko se maineensa veroinen.

Tästä keskimmäisestä kuvasta välittyy ehkä parhaiten se tunnelma, jota olen hakemassa. Synkkää, kuollutta kasvillisuutta ja tummia värejä. Pysähtyneisyyttä. Niin, että sydän hypähtää mielihyvästä joka kerta kun vilkaisen pientä minielämääni. Tekemistä on vielä vain niin paljon.

Etsin sopivia kiviä tuohon pihalle ja paljon löysinkin, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että jotkin särmikkäämmät sopisivat sittenkin paremmin. Nyt on muutenkin hyvä vuodenaika tehdä tätä projektia, kun ulkoa löytyy paljon kuivattavia kasveja, joista voi kasata kasvillisuutta ympäröimään kalmankujan pihaa.

8. kesäkuuta 2010

Jipii, sain uuden työpaikan loppuvuodeksi. Olin samaisessa paikassa ensin keväällä kaksi kuukautta työharjoittelussa, sitten 2 viikkoa entisessä työpaikassani ja nyt viime viikolla alkoi elämässä kokonaan uusi jakso. Vihdoin työtä jota on kiva tehdä. Toivottavasti pestiä pystytään jatkamaan ensi vuonnakin, mutta joka tapauksessa seuraavasta seitsemästä kuukaudesta aion ottaa kaiken ilon irti. Nyt on parempi elää tässä hetkessä, kuin murehtia ensi vuotta. Tuntuu hienolta kun rahaa on käytettävissä enemmän niin elämiseen kuin mini-tarpeistoonkin.

Pidän ilmeisen paljon pihatöistä, sillä päätin todellakin repiä Kalmankujan etupihan irti. Leikkasin ohuesta lastulevystä uuden ja isomman palasen sitä varten. Varmaankin tulen keskittymään hetken aikaa nyt siihen. Aloitin päällystämällä levyn mullalla, ja käytin tosiaan ihan oikeaa multaa. Mikään ei voisi olla autenttisempi ratkaisu. Päälle tulee jonkinlaista ruohikkoa, kunhan keksin miten.




Lisäksi etuosan kaksi ns. muotoonleikattua (hehe, hiukan liioiteltu ilmaisu ehkä!) ikkunaa saivat kyytiä, koska ne pistivät ikävästi silmään joka kerta kun taloon päin katsoin. Yritän kehitellä jotakin siistimpää ratkaisua niihin.