26. elokuuta 2009

Niinhän se oli, että kun jokin aika sitten hävitin vanhan blogini, jäi sinne joitain sellaisiakin juttuja joita ei vielä täällä bloggerin puolella ole lainkaan käsitelty. Yksi niistä on Kalmankujan asukkaiden esittely. Ovathan he kuitenkin aika oleellinen osa tämän blogin maailmaa, joten päätän tässä ja nyt korjata tämän puutteen.

Nukkekodissa asuu siis pariskunta, herra ja rouva Kalmankuja. (en tiedä onko asukkaat nimetty talon mukaan vai talo asukkaiden..?) En ole oikein keksinyt heille luontevia etunimiä, joten olen tähän asti kutsunut asukkaita vain herraksi ja rouvaksi. Perheeseen ei kuulu ainakaan toistaiseksi lapsia, sillä alusta asti olen ajatellut etteivät lapset ole välttämättömyys, mutta saa tulla jos on tullakseen. Sen sijaan kissoista, ja nimenomaan mustista sellaisista, ajattelin talon täyttyvän. Jossain vaiheessa talon ylimpään kerrokseen muuttaa varmasti myös ikioma kotikummitus, mutta se on vasta työn alla. Aion yrittää tehdä jotakin muuta kuin lakanamytyn, katsotaan miten sekin sitten onnistuu. :)

Nuket ovat rungoltaan aika rajun muutoksen kokeneita valmisnukkeja. Rouva on posliiniraajainen ja harmillisen kankea. Herra sen sijaan taipuu senkin edestä, kiitos rautalankavartalon. Nukeilta on siis vaihdettu hiukset, ommeltu uudet vaatteet ja maalattu kasvot. En onnistunut löytämään kovin kummoisia kuvia nukeista alkuperäisasussaan, miehestä en itseasiassa ollenkaan, mutta laitan tähän kuitenkin kuvan eniten sitä muistuttavasta nukesta. Alkujaan miehen puku oli ruskea ja päässä oli jonkinlainen ruskea huopahattu, hiukset olivat lyhyet ja ruskeat nekin. Rouva taas oli täsmälleen alla olevan kuvan mukaisen näköinen.

Olen kokeillut tehdä omiakin nukkeja, mutta kasvojen muotoilu on sen verran vaikeaa, että niistä on tullut turhankin persoonallisen näköisiä. En haluaisikaan, että niiden pitäisi niin kovin kuvankauniita olla, mutta ei kai kaikki voi näyttää kamalalta noita-akaltakaan? :D




Tässä nyt tämä rouva kahdesta ilmansuunnasta kuvattuna. Esittelin tämän jo helmikuussa, mutta menköön uudestaan. Kasvojen maalausta täytyy kenties hieman korjailla, kun ostin sitä varten ihan uuden näädänkarvaisen ja pikkuriikkisen siveltimen.


Miehen vaatetus oli jotenkin vaikea rakentaa. Se johtuu ehkä vartalon muodosta, käsivärret ja alaraajat ovat ihan tikkulaihat mutta rintakehä ja pää on valtava suhteessa muuhun vartaloon. Hiukset on sidottu kiinni mustalla silkkinauhalla.


Laitanpa tähän vielä pari kuvaa keittiöstä. Jospa tässä kuvassa erottuisi paremmin tuo hellan takana oleva muuri:


Ja tässä tarkemmin kuvattuna tuo nurkkauskin ja hylly tavaroineen:



Koko talon varustus kaipaa edelleenkin lisää pikkusälää, vaikka muuttolaatikkoon näitä juttuja pakatessani tuntui että tätä pikkuroinaakin riittää loputtomiin. Oih ja voih, kun olisi enemmän sitä aikaa.




21. elokuuta 2009

Kalmankujalaisten keittötä on kohdeltu taas viime päivinä (viikkoina?) kovin ottein. Kaikki lähti siitä, kun aikani tuumailtuani päätin, että nyt keittiön lattia menee vaihtoon ja tilalle tulee sopivan nuhruinen laattalattia. Viime postauksessa esitellyn potentiaalisen kylpyhuoneen lattia saa siten pysyä ennallaan, siihen kun olen kovin tyytyväinen enkä raaski repiä sitä pois. Näin ollen nyt pääsin vihdoin kokeilemaan tällaisen laattalattian tekoa. Wuhuu. Eipä siinä muuta tarvinnut, kuin alkaa repiä huolellisesti liimattuja lattiarimoja irti. Ne todella olivat kiinni, olin kaatanut väliin varmasti pullollisen liimaa, sillä niiden mukana lähti myös seinistä panelit ja osaltaan tapetitkin. Loppujen lopuksi kynsin ja mattopuukon avulla revin ne väkisin irti ja totesin, että ei se nyt pelkkä lattian vaihto riitä. Ihan kuin 1:1 remontissakin, yksi korjauskohde johtaa aina toiseen. Päädyin tekemään uuden muurin hellan taakse, josta tuli nyt melkolailla aidon näköinen, rosoinen ja rapatun näköinen :) Lisäksi paneloin + tapetoin takaseinän uudelleen. Nyt kun tuota keittiötä katselee ja ennenkaikkea vertaa vanhaan, niin huomaa että vaivannäkö kannatti.

Jeejee, ensimmäistä kertaa otin yhden vaihekuvan lattian teosta. Pahvia pahvin päälle.


Tältä täällä nyt näyttää! Muuri on rappailtu ihan oikeaoppisesti pikasiloitteella ja sotkettu asiaankuuluvasti. Nyt on muurissa peltikin. (ei vaan oikein kuvasta näy...)

Hopealla silaistu teeastiasto on koresti esillä pöydällä. Se on menossa olohuoneeseen, kunhan siellä vähän paikat selkiintyy.

Kattoon on tarkoitus ripustella lisää "kimppuja". Kuivattelen kasveja sitä varten. Kissat tahtoo vaan repiä ne aina ennen kuin ne ehtii kuivahtaa. Varsinaisia hortonomeja.

Pesuallas oli tarkoitettu alunperin erääseen toiseen projektiin, mutta ajattelin sen kuitenkin sopivan myös Kalmankujalaisille. Eli tästä lähtien juoksee vesi Kalmankujallekin.



Ihan vertailun vuoksi laitan tähän lopuksi kuvan siitä mistä lähdettiin:

Äkkiseltään eroa ei ehkä juuri huomaa, mutta kyllä siellä paljon on tapahtunut. Siitä vain virheitä etsimään. :)

2. elokuuta 2009

Vihdoin ja viimein koko karmea muutto on ohitse ja pääsee nauttimaan kesäloman rippeistä. Kaksi päivää siitä on jäljellä, ei siis järin paljon, mutta jos edes sen verran saisi hermojaan lepuutettua tänäkin kesänä ennenkuin taas alkaa se koulu-työ-työ-koulu-pyöritys.

Ensimmäisenä rakentelin eilen pienet rappuset kulkemaan vanhasta talosta laajennusosaan, se kun on hieman alempana. Tässä heti alapuolella näkyy sitten se muutos julkisivussa. Jo nyt häiritsee se, että tuossa uudessa osassa ei ole ikkunaa, mutta muutoin talo näyttäisi nyt tasapainoisemmalta. En ole vielä maalannut ihan lopulliseen kuosiinsa laajennusosaa, joten se on hieman eri värinen. Toisaalta tarkoitus on jatkaa pihamaata koko edustan levyiseksi ja vasemmalle puoliskolle tehdä isohko puu, joten ikkuna jäisi vain piiloon.


Tässä kokonaiskuvaa etuovi auki... ja pikkuapulainen oli tänään aktiivisesti mukana. :) (eikä niin kovin pikkuinen enää, alkuun se mahtui melkein seisomaan noissa huoneissa)


Siinä ne pienet rappuset. Sopisi ehkä pieni kaide vielä siihen vierelle?


Huoneen käyttötarkoitus on vielä hämäränpeitossa. Aluksi ajattelin siitä vessaa, mutta enää en ole varma siitäkään.Kokonsa puolesta se siihen kyllä sopisikin, mutta se tietäisi taas sitä, että lattialaudoitus pitäisi repiä irti.




Ikkunaan on tulossa vielä samanmoiset lasit kuin on muissakin huoneissa. Kylpyhuone-ajatusta pyörittelen mielessä kyllä paljon, mutta mietin että miten kummassa teen siitä tarpeeksi synkän. Valmiit iloisenvalkeat kalusteet eivät oikein sinne sellaisenaan sovi.


Ja sitten.... Isilrahilta tipahti tällainen haaste:
1.Avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse neljäs kuva kansiossa ja julkaise se blogissasi.
3.Selitä kuva.
4.Haasta neljä bloggaajaa tekemään samoin.

Ja kas kummaa, neljännessä kansiossa säilytän mussukoideni yhteiskuvia. Ehkä tästä näkee, että on tilanne päällä taas. Tuosta kuvaushetkestä on jo toki aikaa, pentu on kasvanut sen verran että tekee tiukkaa mahtua ikkunan väliin. Tästä tuli hauska kuvasarja, mutta ehkä sitä samaa iloa niistä ei kuitenkaan irtoaisi vieraille silmille, joten loput jäänee omaksi ilokseni... :)

Taas kerran olen niin tylsä etten haasta ketään erityistä, tämä on pyörinyt jo ainakin niissä blogeissa joita tiiviimmin seuraan, joten en terrorisoi enempää.